Det här med ledarskap är fascinerande. Tänk att det ska vara så svårt. Idag påverkas vi som individer i allt större grad av den pågående förändringen i samhället. Det gör det inte lättare att vara ledare. Våra arbetsgivare, oavsett om det handlar om företag, offentliga eller idéburna organisationer, är alla i förändring. Det påverkar oss mer än vi tror, som individer och som ledare. Vi behöver tänka om.

Jag heter Johan Axell och jag arbetar huvudsakligen med ledarskap och utveckling av individer och grupper. Jag vill skapa insikter som gör det lättare att leda. Just nu fokuserar jag på ledarskap och kommunikation respektive ledarskap och digitalisering. Som anställd har jag i huvudsak bara arbetat i organisationer i förändring, huvudsakligen inom offentlig sektor. Tyvärr har jag sett alltför mycket av ett omedvetet ledarskap. Alla ledare jag mött har gjort så bra som de kunde. Och fortfarande möter jag duktiga ledare som också gör så bra de kan. Men tänk om det finns ett bättre sätt för dem att leda? Det finns det, särskilt om du som ledare skaffar dig insikter om hur ditt ledarskap påverkar andra.

Idag är jag egenföretagare och konsult. Jag är ägare till Orrudden Konsult AB där jag säljer mina tjänster. Företaget fokuserar idag på ledarskap och det ledare behöver för att ta sig an digitaliseringens utmaningar. Jag erbjuder också andra tjänster som du kan läsa om här.

Jag har valt att börja blogga för jag möter så mycket intressant i vardagen som jag vill skriva om som på ett eller annat sätt har med förändring att göra. Det är bara därför jag skriver om det jag gör. Jag hoppas du tycker det är lika intressant. Läs gärna och återkoppla till mig om du vill.

Välkommen!

Toppbilden föreställer en Sparvuggla. Källa: “Eurasian pygmy owl (Glaucidium passerinum), Pälkäne, Finland” (Licens CC-BY 3.0) av Alpo RoikolaWikipedia Commons.